Een passend verhaal

We hebben enkele kant en klare scenario's klaar staan waar je uit kan kiezen of je kan een verzoek indienen voor een gepersonaliseerd scenario.

Elk scenario is geschreven zodat je zonder acteerervaring gewoon mee kan doen. Het enige dat je nodig hebt is een beetje lef om een kostuum aan te trekken en in het spelletje te stappen. Daarna doen onze figuranten hun best om zelf realistische personages neer te zetten, waardoor het voor jullie makkelijker wordt gemaakt om erin mee te gaan.

Wij doen niet aan publiek, er zijn alleen deelnemers,. Dit zodat je minder zelfbewust bent, jezelf even vergeet en lekker op kan gaan in het spelletje.

Kant en klare opties:

Het landgoed Oeterwaals.

Aantal deelnemers: 10-20

Een medieval murder mystery. Optioneel met kinderquest. In het land Tierelier is de dood geen reden tot verdriet, met viert het leven van de gestorvene, maar toch wil de weduwe wel graag weten wie de heer van Oeterwaals vermoord heeft... lees meer

Schatten jagen in Feeburgh

Aantal deelnemers: 10-20

Een quest bord met verscheidene oproepjes en winkeliers in nood. Een verzameling kleine en korte questen, ideaal voor een informele sfeer en om alleen of in kleine groepjes een eigen quest op te pakken.

Ruimte voor maximaal 20 deelnemers, waarvan vijf vaste rollen, andere rollen vrij in te vullen (eventueel onder begeleiding van de organisatie en er zijn ook voorgeschreven karakters beschikbaar).

Een Draak in Nood

Aantal deelnemers: 10 -15

Cliché maar toch niet cliché. Een klassiek rode lijn verhaal waarbij er iemand gered en iemand verslagen moet worden, maar weet de groep alles te regelen dat ze nodig hebben?

Ruimte voor maximaal 15 deelnemers, waarvan eenderde figurant mag zijn en een vaste rol krijgt en de overige tweederde een eigen personage mag bedenken (eventueel onder begeleiding van de organisatie en er zijn ook voorgeschreven karakters beschikbaar).


Onze Wereld

Elk avontuur speelt zich af in het land van Tierelier en hieronder vind je alles dat je daarover zou willen weten. Deze informatie is niet noodzakelijk om lekker mee te kunnen spelen, maar kan het spelletje wel meer diepgang geven. Op de pocket quest zelf is deze informatie ook beschikbaar, maar het kan handig zijn om het van te voren vast door te lezen.

In het Land van Tierelier staan verhalen en dromen centraal. Iedereen droomt graag van mooie dingen en hoort graag nieuwe verhalen, daarom worden reizigers overal met open armen verwelkomt, want zij brengen nieuwe verhalen. Bovendien maakt elke inwoner van Tierelier regelmatig een rondreis, op zoek naar avontuur, om zo zelf nieuwe verhalen mee te maken om door te vertellen.

De geboden van het land van Tierelier

  • Gij zult niet rotzooien met duistere magie
  • Gij zult niet liegen of bedriegen
  • Gij zult niet andermans bezit of leven nemen
  • Gij zult het zegel van de koning respecteren en de drager gehoorzamen
  • Gij zult het geloof en de gelovigen respecteren

Regering

Al duizenden jaren regeert Koning Titus met strenge, maar rechtvaardige hand. Onder zich heeft hij zegeldragers die voor hem de orde bewaren. Aangezien het koninkrijk weinig vaste inwoners heeft, kan iedereen bij een staatshuis een verzoek om een zegeldrager indienen. Er komt dan in het geheim een undercover zegeldrager, die de klacht(en) gaat onderzoeken en bewijzen gaat verzamelen. Als hij of zij genoeg heeft verzameld dan onthult ze zich door het zegel te laten zien en legt de bewijzen op tafel, vaak vindt er daarna een arrestatie plaats.

Rassen

Dankzij de vele portalen in het land, leeft er van alles in het land van Tierelier, mensen, dwergen, elven, draken, feetjes, kabouters en wie weet wat nog meer. Niemand weet welk ras er als eerste was, maar iedereen weet dat Koning Titus de eerste persoon in Tierelier was.

Mentaliteit

Het land kent voorspoed, een goede economie en een vangnet voor de minder fortuinlijken. In dit koninkrijk wordt het leven gevierd, maar ook de dood, want dat is de start van een nieuwe reis. Daarom worden reizigers ook altijd van harte verwelkomd, want ook nieuwe ervaringen en verhalen worden hoog geacht.

Religie

In het land van Tierelier worden hoofdzakelijk de Zon en de Maan en mindere mate de Sterren aanbeden, want zij staan voor het reizen wat zo hoog wordt geacht in dit koninkrijk. Een ieder kiest waar zij zich prettig bij voelen, er is niet echt een verschil tussen de drie.

Het kwaad in Tierelier

Duizenden jaren geleden is er in het land van Tierelier een zwart kristallen meteoriet geland dat niet verplaatst kon worden. Na enkele tientallen jaren bleek dit zwarte kristal zwarte magie te lekken en een akelig effect te hebben op de negatieve eigenschappen van een persoon. Koning Titus heeft er direct een barrière omheen geplaatst, alleen waren er toen al stukken kristal geoogst voor kwade doelen of simpelweg om sieraden van te maken. Hierdoor zwerft er dus zwart kristal rond door het land. Zwart kristal inleveren levert een beloning op, maar doorverkopen kan ook zeer lucratief zijn.