Show your face


Mijn dochter vroeg mij om een pop te maken die op mij leek, zodat ze die 's nachts bij zich kon houden, omdat ze zich dan niet zo alleen voelt op haar kamer.

 

Natuurlijk doe ik dat.

Ssstt.. Mini Mettie slaapt al...

Ze heeft twee gezichten gekregen, de ene slaapt en het andere is wakker. Door de haren over het hoofd naar achter te vouwen, komt het andere gezicht tevoorschijn.

Mini Mettie (of Mime) heeft recent wel nog een operatie ondergaan, waarbij haar nek is ingekort, om het hoofd minder wiebelig te maken. Daarna heeft ze haar blauwe vriendin nagedaan en ook een stel vleugels ontvangen.

Een fee op bezoek

Broerlief wilde er natuurlijk ook eentje, maar mijn lichtroze wol was op. Gelukkig had ik nog zat andere kleuren en heeft hij zijn lievelingskleur uitgekozen: Blauw. Ze werd vernoemt naar zijn zus Haelin, omdat hij haar altijd mist als ze op school is, en heet nu Little Lin, afgekort naar Lili.

Dit keer wilde ik dat het hoofd minder wiebelig zou zijn en besloot ik ijzerdraad toe te voegen tijdens het haken. 

De vormen van de pop kwamen er wat apart uit, zoals de lengte van de armen en de vorm van het lichaam.  Hierdoor kwam ik op het idee om vleugels toe te voegen en er een fee van te maken.

De triarchie compleet

Nadat broerlief er eentje had gekregen in zijn favoriete kleur (ondanks dat de stijl uiteindelijk niet echt zijn ding was), wilde zijn zus er ook eentje in haar favorriete kleur: Paars. Het lukte alleen niet om een leuke speling te maken op Finians naam, dus ze gaat nog naamloos door het leven.

Bij deze pop heb ik meer zorg besteed aan het maken van een ijzerdraad skelet, door het vooraf volledig te maken, met de juiste afmetingen, en daarna pas te beginnen aan het haken. Door het omwikkelen zijn de ledematen wel iets dikker uitgevallen dan de bedoeling was. Maar ze is niet minder lief.