Een figuurlijk ander jasje aan

Als je zo'n avontuur gaat beleven dan doe je dat natuurlijk niet als jezelf. En dan trek je niet alleen maar een kostuum aan, je neemt ook een andere naam aan, je hebt een achtergrondverhaal nodig en een vaardigheden set dat daarbij past. Als je voor pocket quest basis kiest dan krijg je automatisch voorgeschreven personages waar je uit mag kiezen. Als je voor pocket quest compleet kiest dan mogen jullie mogen als groep kiezen om zelf personages te bedenken aan de hand van onze personage formulieren of om alsnog uit voorgeschreven personages te kiezen.

 

Zelf schrijven

Als jullie ervoor kiezen om zelf personages te schrijven, dan krijgen jullie na de online aanmelding per mail een personage formulier toegestuurd, deze kunnen jullie per persoon eentje uitprinten en invullen. Je mag hier ook mee wachten tot de pocket quest zelf en daar onder begeleiding het invullen.

Uitkiezen

Natuurlijk is het ook mogelijk om dit denkwerk gewoon door ons te laten doen. In dit geval krijgen jullie van te voren een lijstje doorgestuurd met namen en korte karakteromschrijvingen (zie voorbeelden hieronder), hier mag iedereen van te voren of ter plekke een personage uit kiezen. 

Voorbeelden

Jacobus de zwerver

Fanatiek gokker, altijd in voor een wedje leggen, handig met dingen vinden en openen.

Maar wat niemand weet...

Is dat Jacobus eigenlijk op zoek is naar een familie erfstuk, een bijzonder sieraad, om daarmee de macht over zijn landgoed weer terug te krijgen. 

Elk personage heeft zo'n soort geheim, maar dat krijg je pas te horen als je dit personage zou kiezen.

Titania de elf

Boogschutter en jager, mist zelden het doel en kan elk spoor volgen.

Maar wat niemand weet...

Is dat Titania ook een zegeldrager is en op het spoor is van een zwart kristal. Als ze dit te pakken kan krijgen kan ze een grote beloning binnen halen.

Elk personage heeft zo'n soort geheim, maar dat krijg je pas te horen als je dit personage zou kiezen.

Eduardo Loras

De monnik, overtuigt volger van de zon en is daardoor erg handig met licht magie.

Maar wat niemand weet...

Is dat Eduardo ook van een andere plek macht kan halen. Met zijn ongewone ketting is hij in staat om personen tot  acties te overtuigen die ze anders nooit zouden doen.

Elk personage heeft zo'n soort geheim, maar dat krijg je pas te horen als je dit personage zou kiezen.


Letterlijk een ander jasje

Onderkleding

Op de locatie zal er een auto staan vol kostuums, hieruit kun je kleding kiezen voor je personage. Deze kleding mag je gewoon over je eigen kleding aantrekken, dus zorg dat je een neutrale onderlaag aan hebt (die vies mag worden). Dit helpt om makkelijk in het spelletje te komen en niet afgeleid te worden door moderne dingen.

Voorbeelden van neutrale onderkleding.

Bij neutrale kleding denken we bijvoorbeeld aan zwarte, grijze of bruine kleding zonder grote opdrukken. Let er wel op dat je rekening houdt met het weer, ga in de zomer voor een t-shirt en een dunne broek, maar kies in het voor- en najaar voor een stevigere broek en een dikke gebreide trui over je t-shirt heen. Zorg ook dat je altijd stevige schoenen draagt die tegen een stootje kunnen en vies mogen worden.

Kostuum

Een kostuum bestaat op z'n simpelste uit een shirt, tabard of jurk en een mantel of grote sjaal. De tabards en jurken zijn grotendeels one-size-fits-most en worden in model gebracht met een riem. Er zijn riemen aanwezig, maar een eigen riem meenemen kan handig zijn. Tenslotte kunnen we het nog een beetje aankleden met een extra sjaaltje, hoofddeksel of sieraden.

Deze enthousiaste speler draagt een eigen shirt, en daaroverheen een jurk, een ketting, een armband en een hoofddoekje van the Fantasy Bug. In haar hand heeft ze een toverstokje.

Rekwisieten

Ook wel 'props' genoemd, naar het Engelse woord. Naast het kostuum krijg je ook een wapen of toverstaf. een personage formulier, een lunchpakketje en een tas, passend bij je kostuum, om alles in te stoppen.

Een paar voorbeelden van toverstafjes.

Bij de uitgebreidere pakketten zitten er meer items bij, zoals een magische talisman en een zakje geld.

En als je kiest voor een voorgeschreven personage, dan staat er al een tas met props voor je klaar.