Een figuurlijk ander jasje aan

Als je zo'n avontuur gaat beleven dan doe je dat natuurlijk niet als jezelf. En dan trek je niet alleen maar een kostuum aan, je kiest ook een ras en een beroep, en je krijgt een personage kaartje met een naam, een korte karakter omschrijving en je geheime agenda. Hiermee heb je alle bouwstenen om je personage tot leven te brengen. 

Voorbeelden

Jacobus de zwerver

Een jager van beroep, maar een fanatiek gokker in de vrije uurtjes. Ook handig met dingen vinden en openen. 

Titania de elf

Een bedreven jager, beweegt zich geruisloos door de bossen en kan elk spoor volgen.

Eduardo Loras

Een magiër, overtuigt volger van de zon en is daardoor erg handig met licht magie.


Letterlijk een ander jasje

Op de locatie zal er een auto staan vol kostuums, hieruit krijg je een tas met een kostuum dat past bij jouw peraonage. Deze kleding kan je gewoon over je eigen kleding aantrekken, dus zorg dat je een neutrale onderlaag aan hebt (die vies mag worden).

Onderkleding

Bij neutrale kleding denken we bijvoorbeeld aan zwarte, grijze of bruine kleding zonder grote opdrukken. Let er wel op dat je rekening houdt met het weer, ga in de zomer voor een t-shirt en een dunne broek, maar kies in het voor- en najaar voor een stevigere broek en een dikke gebreide trui over je t-shirt heen. Zorg ook dat je altijd stevige schoenen draagt die tegen een stootje kunnen en vies mogen worden.

Kostuum

Een kostuum bestaat op z'n simpelste uit een shirt of jurk en een mantel, kaproen of tabard. De tabards en jurken zijn grotendeels one-size-fits-most en worden in model gebracht met een riem. Er zijn een paar riemen aanwezig, maar een eigen riem meenemen wordt op prijs gesteld. Tot slot kunnen we het nog een beetje aankleden met een extra sjaaltje, hoofddeksel of sieraden.

Opbouw van een kostuum: Neutrale kleding, een kostuum kledingstuk en afgemaakt met accessoires en props.

Rekwisieten

Naast het kostuum krijg je ook een wapen of toverstaf, een zakje geld, een personage kaartje en een tas, passend bij je kostuum, om alles in te stoppen.